De natuur is de ideale speelomgeving voor kinderen. Het brengt hen ontspanning en creativiteit.
U kunt bij mij terecht voor advies, ontwerp en aanleg van natuurlijke speelplekken in de openbare ruimte of als onderdeel van schoolpleinen en tuinen van kinderdagverblijven.

Hieronder leest u meer over de projecten waarbij ik betrokken ben:

Natuurspeelplek Woeste Willem

Afgelopen jaar heb ik een ontwerp gemaakt voor een bijzonder speelproject in hartje Deventer. De locatie voor deze speelplek ligt in de uiterwaarden aan de Worpzijde van de binnenstad, tussen de spoorbrug en de Wilhelminabrug. Het project is een initiatief van Buro Lenteregen en wordt gefinancierd door het Waandersfonds en provincie Overijssel. Project Woeste Willem wordt in het najaar van 2017 gerealiseerd.

Eigenlijk is het meer dan een speelplek. Het is een landschap met kreken, heuveltjes, een speeleiland met boot en waterspeelplek. De ligging in de uiterwaarden en de wisselende waterstand spelen een belangrijke rol in het ontwerp. Het geeft een unieke beleving als de waterstand in de rivier stijgt en de kreken vollopen met water. Schapen zorgen voor het natuurlijke beheer van deze plek op zoek naar de juiste balans tussen ruige natuur enerzijds en speelruimte anderzijds.

Schoolpleinen & kinderdagverblijven

Ik heb de afgelopen jaren meegewerkt aan de vergroening van diverse schoolpleinen en tuinen van kinderdagverblijven. Veel schoolpleinen en tuinen van kinderdagverblijven zijn saai door de vele grijze stoeptegels en de traditionele speeltoestellen. Het is vrij eenvoudig om een plein om te toveren tot een natuurlijke plek met speelse uitdagingen. De herinrichting begint vaak met het weghalen van een groot deel van de stoeptegels. De ruimte die daarmee ontstaat, wordt op een speelse en natuurlijke manier ingericht. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van heuveltjes, paadjes, een circuit met boomstammen om overheen te klimmen. Ook op een schoolplein komt de beplanting die bij de bodem past.

Wilt u weten hoe uw speelplek een natuurlijk karakter krijgt, mail of bel en ik kom graag langs voor een vrijblijvend gesprek hierover.